Ga naar de inhoud

Bij Feringa-Tabak adviseren we graag over de mogelijkheden voor uw pand. Of het nu gaat om technische installaties bij nieuwbouw of het opstellen van een bestek, we denken van A tot Z mee in de ontwikkeling van het project. Van het tekenen van de basis in AutoCAD tot installatie- en energieprestatieberekeningen bieden wij uitgebreid advies op maat. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces, zodat u kunt rekenen op een efficiënte en geoptimaliseerde installatie van het project.

Meten is weten

Bent u opzoek naar een deskundig adviesbureau voor het laten uitvoeren van installatieberekeningen? Dan staat ons team graag voor u klaar. Voor uw berekeningen voor verwarmings-, sanitaire en elektrotechnische installaties bent u namelijk van harte welkom bij Feringa-Tabak. Wij bieden brede mogelijkheden aan als het gaat om technische berekeningen (en advies) van diverse installaties. Zowel voor woningbouw als utiliteiten en bedrijven. Denk hierbij aan kabelberekeningen voor elektra, warmteverliesberekeningen van gebouwen, leidingen en kanaalberekeningen. Naast jarenlange ervaring, kunt u bij ons rekenen op professionele ondersteuning en nauwkeurige berekeningen. Wij nemen graag tijdrovende klussen van u over. Denk hierbij aan correcte installatieberekeningen volgens de actuele eisen, die nauwkeurig worden uitgevoerd. Met onze kennis en efficiënte aanpak, bent u verzekerd van betrouwbare resultaten. Een zorgvuldige berekening zorgt er bovendien voor dat er kosten efficiënt kan worden gewerkt, waardoor u zowel tijd als geld bespaart.

Energieprestatieberekeningen

Het is voor iedereen belangrijk om aandacht te besteden aan duurzaamheid. Daar behoort energiezuinigheid zeker bij. Om meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik, is het verstandig om een energieprestatieberekening te laten uitvoeren conform de NEN 7120. Bij nieuwbouwwoningen en utiliteitsgebouwen dienen de richtlijnen vanuit het Bouwbesluit nageleefd te worden over energiezuinigheid. Als eigenaar heeft u daardoor de wettelijke verplichting om aan te tonen dat uw bouwwerk voldoet aan al deze eisen. Met een energieprestatieberekening kunt u aantonen wat uw energiewaarden zijn. Hoe lager de EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt), hoe energiezuiniger de woning of het gebouw is. EPC wordt ook wel afgekort als EPG (Energie Prestatie Gebouwen). Vanaf 01 juli 2020 is de EPC-berekening vervangen door de BENG-Berekening (Bijna Energie Neutraal Gebouw) conform de NEN 7120 en de huidige visie op energiezuinigheid. Het is vanaf januari 2021 bovendien verplicht om deze berekening te laten maken voor een vergunningaanvraag in plaats van de huidige EPC-berekeningsmethode.