Keuren ladders en rolsteigers Warenwet & EN 131

[rank_math_breadcrumb]

keuren trappen en rolsteiger Warenwet en EN 131, veilige trappen, trappen keuren, rolsteigers keuren, ladders keuren, veilig werken op hoogte, EN 131, Warenwet

Keuren ladders en rolsteigers Warenwet en EN 131

Werk je regelmatig met rolsteigers, trappen of ladders gedurende jouw werkzaamheden? Dan is het zeker interessant om deze ook zelf te kunnen keuren. Veiligheid staat altijd voorop, vooral wanneer je op hoogte werkzaam bent. Tijdens deze cursus van een halve dag leren we je alles wat je moet weten om deskundig klimmaterieel te mogen keuren conform Warenwet en EN 131. 

Tijdsduur:
halve dag

Tijden:
09:00 - 12:00 uur

Kosten:
€175,-

Doelstellingen

Ken de risico’s van werken op hoogte, zodat je veilig jouw werk kunt blijven uitvoeren. De Warenwet en de EN 131 geven duidelijke richtlijnen voor het keuren van ladders, trappen en rolsteigers, zodat je met veilig klimmaterieel kunt blijven werken. Tijdens deze cursus staat kennis en inzicht centraal, zodat je de nodige informatie vervolgens kunt toepassen tijdens het keuren in de praktijk. 

Keuren

Zelfstandig klimmaterieel (ladders, trappen en rolsteigers) keuren

Normen

Juiste normen kennen en toe kunnen passen tijdens het keuren

Inzicht

Krijg meer inzicht in verschillende soorten klimmaterieel 

Cursus resultaat

Nadat je deze cursus hebt afgerond bij ons, ben je volledig op de hoogte van de noodzakelijke kennis conform de Warenwet en de Europese norm EN 131. Deze relevante wetgeving en norm geven onder andere meer eisen over de constructie van klimmaterieel en materiaalsoorten. Al deze kennis is nu onderdeel van jouw expertise en daarbij kun je professioneel de administratie bijhouden van de bevindingen die je tijdens de keuringen hebt opgedaan om deze vervolgens helder te rapporteren. Deze cursus wordt afgerond met een examen. Wanneer je dit succesvol afrondt, ontvang je van ons hiervan een certificaat als bewijs van kennis en vaardigheden keuren trappen, ladders en rolsteigers conform de Warenwet en EN 131. 

Voor wie

Ben je werkzaam met klimmaterieel of wil je graag als extra mogelijkheid keuringen aan klimmaterieel gaan aanbieden? Kies dan voor deze cursus. Trappen, ladders en rolsteigers zijn veel gebruikte middelen om in de hoogte te kunnen werken. Het keuren is daarbij onmisbaar om de risico’s te minimaliseren. 

Inhoud cursus keuren ladders en rolsteigers Warenwet en EN 131

Theorie

  • Administratie
  • Constructie
  • Wetgeving
  • Materiaal soorten
  • Rapportage
  • Soorten ladders, trappen en rolsteigers

Praktijk

  • Constateringen in rapportage verwerken
  • Inspectie ladders
  • Inspectie rolsteigers
  • Inspectie trappen

Schrijf u nu in voor uw volgende cursus!

Kies hieronder welke cursus u wilt gaan volgen:

Gebruikt u afwijkende factuur gegevens? Vul deze hieronder in of laat deze leeg indien deze gelijk zijn aan de bovenstaande gegevens.

Gebruikt u afwijkende factuurgegevens, of heeft u opmerkingen? Dit kunt u doorgeven in het opmerkingen veld hieronder.