NEN 1010 basis

[rank_math_breadcrumb]

Cursus NEN 1010 basis, NEN 1010 basis, leren NEN 1010, veilig werken, NEN 1010,

Cursus: NEN 1010 basis

De NEN 1010 is dé norm als het gaat om ontwerp en realisatie van veilige en goed functionerende elektrische installaties. Deze norm beschrijft belangrijke complexe voorwaarden en eisen waaraan een elektrische installatie moet voldoen. Om de NEN 1010 jezelf helemaal eigen te maken, biedt Feringa-Tabak jou een unieke mogelijkheid om op een praktische wijze de NEN 1010 te leren beheersen en toe te passen. Deze cursus draagt bij aan een belangrijk doel, want je blijft immers vaak nog jaren verantwoordelijk en aansprakelijk voor elke installatie die je (ver)bouwt, beheert of ontwerpt. 

Tijdsduur:
één dag

Tijden:
09:00 - 16:00 uur

Kosten:
€275,-

Doelstelling

NEN 1010

Zelfstandig de NEN 1010 kunnen raadplegen/interpreteren

Tijdens deze eendaagse cursus NEN 1010 basis ga je aan de slag met het je eigen maken van de NEN 1010, waardoor je meer inzicht krijgt in het toepassingsgebied. Je kunt de basisprincipes toepassen, waardoor je verantwoord en veilig een elektrische installatie kunt bouwen, waarbij je met de standaardrisico’s al rekening hebt gehouden. Daarbij weet je welke maatregelen je kunt nemen om brand, schok, kortsluiting en overstroom te voorkomen en welke eisen er worden gesteld aan installatiemethoden. Ten slotte zul je meer inzicht krijgen in onderwerpen als afschakeltijden, leidingberekeningen en vereffening.  

Cursus resultaat

Wanneer je hebt deelgenomen aan deze cursus NEN 1010 basis, ben je er verzekerd van dat je zelfstandig aan de slag kunt met deze normering. Je weet hoe je het kunt raadplegen en op welke wijze je de eisen/voorwaarden dient te interpreteren. Aan de hand van relevante praktijkvoorbeelden en handige tips van jarenlange ervaren professionals, kun je gelijk zelf veilig aan de slag met het bouwen en/of ontwerpen van elektrische installaties. Deze cursus wordt afgerond met een examen. Heb je het examen succesvol afgerond? Dan krijg je van ons het NEN 1010 basis certificaat overhandigd. 

Voor wie

Deze cursus is ideaal wanneer je als monteur jezelf graag verder wilt verdiepen in de NEN 1010 of wanneer je als werktuigbouwkundige elektrische installaties moet ontwerpen en/of beheren. Aangezien er tijdens deze cursus over de basis van de NEN 1010 wordt gesproken, is deze cursus tevens geschikt voor ontwerpers, adviseurs, calculatoren, engineers, werkvoorbereiders, installateurs en andere betrokkenen bij technische diensten of services. 

Theorie

  • Aarding
  • Aardlekschakelaars
  • Benamingen en definities
  • Beschermingsgraden en klassen
  • Kabelberekening
  • Opbouw van de NEN 1010
  • Opbouw van verdeelinrichtingen
  • Stelsels en ketens

Praktijk

Tijdens deze cursus zal er geen praktische gedeelte zijn. De NEN 1010 basis bestaat uit een verdieping op theoretisch vlak wat betreft deze complexe norm. 

Schrijf u nu in voor uw volgende cursus!

Kies hieronder welke cursus u wilt gaan volgen:

Gebruikt u afwijkende factuur gegevens? Vul deze hieronder in of laat deze leeg indien deze gelijk zijn aan de bovenstaande gegevens.

Gebruikt u afwijkende factuurgegevens, of heeft u opmerkingen? Dit kunt u doorgeven in het opmerkingen veld hieronder.